Claudia D’Antonio

Absolventă a cursurilor școlii Teatrului San Carlo ( cel mai vechi teatru din Europa ) sub bagheta maestrei Anna Razzi, Claudia D’Antonio își începe cariera în 2012 pe scena operei napolitane, performând ca solistă sub atenta supraveghere a Alessandrei Panzavolta. Începând cu 2013, face primii pași sub luminile grandioasei Opere din Roma coordonate de Micha Van Hoecke în producțiile Don Quijote si La Sylphide.

Începând cu anul 2014 revine pe scena teatrului napolitan pentru a interpreta din postura de solistă Pas de Trois in baletul Le Corsaire. În 2015, sub îndrumarea maestrului Lienz Chang, Claudia dă viață unuia dintre personajele din tabloul rural al spectacolului Giselle în momentul Pas de Deux și ulterior o interpretează pe însăși Giselle în coregrafia semnată de Liudmila Semeniaka. Au urmat apariții în Suita Carmen de Bizet și personajele Fata Confetto și prietena Coppeliei.

Anul 2016 o regăsește pe Claudia în postura Cenușăresei lui Rossini pe scena Operei San Carlo. Artista își continuă ascensiunea dând viața personajului Clara în cadrul unui turneu organizat la Beijing, China. Reiterează rolul Fetei Confetto de această dată sub bagheta coregrafică a lui Giuseppe Picone iar în turneul susținut în Singapore conturează personajul Giselle pe care îl aduce și pe scena teatrului napolitan în coordonarea coregrafică a Annei Razzi.

Maestrul ROLADN PETIT îi ghidează parcursul în rolul ” Trandafirului bolnav ” dar și în Pas de Deux în spectacolul ” The Great Big in the Sky „.
Personajul Olimpya vine ca o provocare pentru Claudia în baletul ” Dama cu camelii ” orchestrat magistral de Derek Deane. Următorul rol, Elena în ” Visul unei nopți de vară ” îi completează personalitatea artistică.

Anul 2019 îi conferă prin spectacolul ” Lacul lebedelor ” oportunitatea unei duble ipostaze scenice : Pas de Trois în primul act și întruchiparea uneia dintre cele patru lebede în actul al doilea. Controversatul 2020 îi aduce Claudiei rolul memorabil Kitri din baletul „Don Quijote” în coregrafia lui Alexei Fadeyechev.

Clotilde Voyer îi oferă o viziune nouă prin spectacolul ” De la Petipa la Nureyev ” în care Claudia primește rolul Aurorei. Ca o completare urmează apariția în „Frumoasa din pădurea adormită”. Întruchiparea personajelor Odette si Odile din „Lacul lebedelor” are loc în 2021, an în care performează din postura de solistă și în spectacolul ” Temă și variație ” în coregrafia lui George Balancine. Sir Kennet Macmillan o distribuie în rolul principal din baletul ” Romeo și Julieta”.

Printre numeroasele gale și evenimente la care a participat se numără și Festivalul Internațional de Balet de la Havana, Festivalul Internațional de Balet din Miami, Gala Internațională de Balet a Operei Astana precum și Gala Starurilor Baletului Rus organizată la Colloseum-ul din Londra.

Pe data de 26 august Claudia D’Antonio va dansa alături de Salvatore Manzo ca prim solistă în spectacolul Stars Gala ce va avea loc în Piața Ovidiu, eveniment finanțat de Primăria Constanța.