Absolvent al Royal Ballet School in Londra, Salvatore Manzo a câștigat premii importante în cariera sa, încă de la vârsta de 16 ani : locul 1 la Săptămâna Internațională a Dansului din Spoletto dar și Premiul Positano pentru Arta Dansului, trofeul „Europa în dans” în 2018 și Premiul Național „Globul de Aur pentru Dans” în 2020.

Anul 2007 a marcat debutul său profesional în cadrul English National Ballet. În 2009 Salvatore ajunge în postura de solist al Operei din Verona iar doi ani mai târziu performează pe scena teatrului napolitan San Carlo roluri pricipale în producții grandioase : Lebăda în „Carmina Burana”, Tânărul domn în Requime-ul lui Mozart, Pas de Deux în tabloul țăranilor din spectacolul „Giselle”, Prințul de zahăr în „Spărgătorul de nuci”, Iepurele alb în baletul „Alice în Țara minunilor”, Prințul în „Cenușăreasa”, Pas de deux în „Don Quijote”, Pas de Trois în „Lacul lebedelor”, Puck în „Visul unei nopți de vară”, Prințul Siegfried în „Lacul lebedelor „.

Marea Gală de Dans din Italia, Festivalul Internațional de Muzică și Dans din Ubeda, Spania, precum și Festivalurile Internaționale de Balet din Columbia, din Havana (Cuba) și Florida (SUA) sunt doar câteva dintre memorabilele participări pe care le bifează artistul în cariera sa până în prezent.

Salvatore Manzo va dansa alături de Claudia D’Antonio într-o suita din spectacolul “Coppelia” in cadrul evenimentului Stars Gala! Scena va fi amplasată în piața Ovidiu în data de 26 august.

Evenimentul este organizat de Asociația Mapamond și este finanțat de Primăria Municipiului Constanța.